Yaz Yaklaşırken Dikkat Edilmesi Sağlık Kuralları

Yaz Yaklaşırken Dikkat Edilmesi Sağlık Kuralları

Yazın gelmesi ile birlikte hepimizde bir heyecan bir telaş ve tatil isteği başlıyor, özellikle tüm senenin yorgunluğunu atmak ve iş sorumluluk telaş ne varsa geride bırakıp dinlenmek ve eğlenmek için yapacağımız tatilin hayalini kuruyoruz peki tatil yaparken eğlenmenin yanı sıra başımıza gelecek hastalıklar ya bütün bir yıl boyunca hayalini kurduğumuz tatilin mahvolmasına sebep olursa özellikle bir çoğumuzun başına gelmiştir, güneş yanıkları beslenme sorunları mide rahatsızlıkları gibi sorunlar ile tatilin büyük bir kısmı boşa geçer ve bir sonraki yıla kadar öfke içinde sonraki tatili beklemeye başlarız. Mutlu ve eğlenceli bir tatil geçirmek ve çeşitli sağlık sorunları ile uğraşmamak için elbette dikkat edebileceğimiz bir çok yöntem ve alacağımız önlemler var. Sadece biraz dikkatli olarak hem harika bir tatil geçirebilir hem de tatilden dönerken aldığımız hediyeler ile birlikte eve bakteri mantar ya da virüs getirmemiş oluruz.


Yaz tatilinde başımıza gelen ve tatilimizi heba eden sağlık sorunlarının başında güneş yanıkları gelir, özellikle yeterli faktör içeren güneş kremleri kullanılmaz veya denizin tuzu, ile güneşte uzun süre kalınırsa güneş yanıkları kaçınılmaz olur. Hem çok acı veren hem de görünüm itibari ile rahatsız eden güneş yanıklarına yakalanmamak için Ataköy escort
partner gibi yapmanız gereken en önemli şey ten renginize ve hassasiyetinize göre uygun faktörlü güneş kremi kullanmak olmalıdır özellikle öğlen güneşine direk maruz kalmamak da yaşayacağınız ishal bulantı gibi güneş çarpması sorunlarını ortadan kaldıracaktır.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer şey ise denizden çıktıktan sonra mutlaka duş almak ve mayonuzu değiştirmek olmalıdır böylece hem tuzlu suyu üzerinizde taşımaz hem de sistit gibi problemlerden kurtulmuş olursunuz. Deniz tatilinin yanı sıra havuza da giriyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey hijyen olmalı ayrıca kaldığınız otelin spa hamam gibi bölümlerini kullanıyorsanız da hijyene dikkat etmeli ve sonrasında bedensel temizliğinizi mutlaka yapmalısınız, özellikle kadınların korkulu rüyası genital mantar enfeksiyonları nemli ortamlarda hızla yayılım gösterirler, bu sebeple intim temizlik ürünlerini yanınızdan ayırmamalısınız.