Obezite Ameliyatları Ne Kadar Etkilidir

Obezite Ameliyatları Ne Kadar Etkilidir

Son yıllarda artan fazla kilo nedeniyle insanların sağlığı olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu nedenle de birçok insan sağlığına tekrardan kavuşmak için ameliyat olmayı denemektedir. İnsanların hayatı içerisinde özellikle de Pendik escort bayanların aşırı kilolu olmaları nedeniyle ameliyat masasına yatarak mide küçültme ameliyatı olmaktadır. Bu ameliyat sayesinde başarı oranı oldukça yüksek sonuçlar elde edilmektedir. Ve insanlar sağlığına da kavuşmaktadır.



Son 30 yıldır tüm dünyada ve ülkemizde de yapılan bu ameliyatların başarı oranı da giderek artmaktadır. Tabi ki kalıcı olması kişinin elinde olduğunu da uzman hekimler belirtmektedir. Birçok hastanın dikkat etmediği zaman ve eski yemek alışkanlığına devam ettiği zaman eskisinden daha çok kilo aldığı da bilinmektedir. Bu nedenle de bu ameliyatı olmaya karar veren insanların kesinlikle yeme alışkanlığını değiştirmesi gerekmektedir.



Genel cerrah hekimleri tarafından yapılan mide küçültme ameliyatı tabi ki bazı durumlarda ciddi yan etkileri de vardır. Bu yan etkilerinden bir tanesi de safra kesesinde taş oluşumudur. Her 10 hastadan 8inde ameliyat sonrasında safra taşı oluşması nedeniyle ameliyat olduğu da bilinmektedir. Hekimler ameliyat öncesinde muhakkak sigarayı hastanın bırakmasını ve nefes egzersizleri yapmasını belirtmektedir.



Bu ameliyatı daha çok hareketsiz bir hayat tarzı olması nedeniyle çok fazla kilo almış olan, şeker hastaları ya da insülin direnci çok yüksek olan hastaların olduğu gibi uyku apnesi olan hastalarda çok fazla ameliyatı olarak sağlığına kavuşmaktadır.



Herkes ameliyat olmamaktadır. Ameliyatı olabilmek için belli bir kilonun üzerinde olmanız gerekmektedir. Vücut kitle indeksinin 40ın üzerinde olması durumunda ameliyat olacağınızı bilmeli ve bunun altında olanların ise ameliyatları ancak ücretini kendisi ödeyecektir. 40ın üzerinde olduğunda Morbid obez olan hastaların sağlığını ciddi derecede tehdit altında olması nedeniyle bu ameliyat günümüzde devlet tarafından karşılanmaktadır. Fakat Obez hastaları yani Vücut kitle indeksinin 30un üzerinde olması durumunda hastaların devlet tarafından ücreti ödenmeyeceğini ama ameliyat ücretini kendisi ödediğinde özelden ameliyat olacağı da bilinmektedir. Riskli bir ameliyat olduğunu da bilmeli ve ameliyat olacaksanız doktorunuzu çok iyi araştırmalısınız.