Doğum Kontrol Yöntemleri Nelerdir

Doğum Kontrol Yöntemleri Nelerdir
İlişkileriniz sırasında istenmeyen gebeliklerin oluşmasını istemiyorsanız, o zaman bunun önlemini almanız gerekmektedir. Ataşehir escort ile Seks sırasında doğum olmasını istemiyorsanız ve bunun önlemini almak isterseniz sizlere bu yazımız içerisinde istenmeyen gebeliklere kalmamak için korunma yöntemlerini belirteceğiz. Sizlerde istenmeyen gebeliğin olmasını istemiyorsanız seks sırasında nasıl korunulması gerektiğini bilmeniz gerekmektedir.

Doğum Kontrol Yöntemi İlaçlar:

Hormon ilaçları sayesinde sizlerde istemediğiniz bir gebeliğin oluşmasını engelleyebilirsiniz. Bu ilaçlar sayesinde yumurtlama döneminin oluşmasını engellemektedir. Spermlerin vajina içerisinden yumurtalıklara ulaşmasını engelleyecek bir yöntemdir. Son yıllarda bayanların ilişkiden bir gün sonra kullandıkları ertesi gün hapı sayesinde riskli bir birliktelik olduysa gebeliğin oluşmasını engelleyecek bir ilaçtır. Spermin yumurtalık içerisinde döllenmesine müdahale edecek ve gebeliğin oluşmasının önüne geçecektir. Tabi ki bu ertesi gün hapının sağlığa olumsuz çok kötü etkisi olması nedeniyle kullanılması pek tavsiye edilmemektedir.

Rahim İçi Araçlar Doğum Kontrol Yöntemlerinden Biridir

Son yıllarda en çok kadınların doğum kontrol olarak kullandıkları yöntemlerden biri Spiral adı verilen bir uygulamadır. Bu yöntem kadınların rahmine yerleştirilmektedir. Ve spermlerin yumurtalıklara geçerek döllenmemesini sağlamaktadır. Eğer tekrar gebelik olunmasını istenmesi durumunda bu spiral çıkarılacaktır.

Cerrahi Müdahale Yöntemleri:

Eğer yeteri kadar çocuk sahibi olduysa ve artık çocuk sahibi olmak istemeyen bayanların tüplerini bağlatmaktadır. Bu sayede gebelik oluşmasının önüne geçmektedir. Aynı cerrahi müdahale erkeklere de uygulanmaktadır. Tüp bağlama yöntemi ile çocuk sahibi olmak istemeyen beylerin sperm üretmemesini sağlamaktadır.

Bariyer Yöntemleri:

Uzunca yıllardır kullanılan en bilindik yöntem kondom kullanımı olmaktadır. Bu yöntem ile ilişki sırasında spermlerin vajinaya akması engellenecek ve istenmeyen gebeliklerin oluşmasını da engelleyecektir. Ayrıca cinsel yolla bulaşan hastalıkların da önüne geçmiş olacaktır. Vajinanın içerisinde özel olarak üretilen sprey, jel ya da krem gibi sperm öldürücü maddelerin konulması sonucunda ilişkiye girildiğinde spermler öleceğinden gebelik riskinin önüne geçirilecektir. Takvim yöntemi ile doğum kontrolü sağlanmaktadır. Adet döneminden 2 hafta kadar sonra gebelik olacağı düşünülerek kontrol edilmektedir. Fakat bunun riskli ve bazı ilişkilerde sürpriz ile karşılaşılması sonucu uzmanlar tarafından çok tavsiye edilmeyen bir yöntemdir.