Doğal Antibiyotikler Nelerdir

Doğal Antibiyotikler Nelerdir

Hastalandığınız zaman eğer kimyasal olarak ilaç tüketmek istemiyorsanız o zaman doğanın bizlere sunmuş olduğu mucizelerden bazılarını tüketmeniz gerekmektedir. Hem siz hem de sevdiklerinizin hastalandığında kimyasal olan ilaçları tükettiğiniz zaman, bir hastalığınızı iyileştirirken başka rahatsızlıkların olmasına neden olacaktır. Bunun olmaması için doğal olarak antibiyotik özelliklere sahip olan bir takım ilaçları tüketmeni durumunda Ataşehir escort
gayet sağlıklı olabilir ve soğuk havalarda sizlerin de hastalanmadan bir kışı geçirebilirsiniz. İster çiğ olarak tüketecek olduğunuz isterseniz de sizlerin yemeklerin içerisine koyarak tüketebilecek olduğunuz birçok özel yiyecek vardır İşte bu yazımız içerisinde antibiyotik etkisi fazla olan yiyecekleri sizlere yazıyoruz.


Bilmeniz gerekiyor ki sizlerin hastalandığınız zaman sarımsak tüketmeniz gerektiğini aklınızda bulundurmanız gerekmektedir. Sarımsak birçok insanın hayatını kurtarmaktadır. Fakat kötü kokusundan ötürü insanlar bunu tüketmekte çekinmektedirler. Eğer sizler bu durumda kokusunu düşünmeyip yediğiniz ve tükettiğiniz zaman en harika ve en özel olan antibiyotik olacaktır. Ayrıca bilmelisiniz ki siz ya da bir yakınınız yüksek tansiyon hastalığı varsa, tansiyon düşürme etkisi olarak da sarımsak tüketebilirsiniz.

Ülkemizde çok tüketilmiyor olsa da birçok ülkede doğal antibiyotik olması nedeniyle tüketilmektedir. Özellikle de kahvaltı da tüketilmesi durumunda insanların güne daha dinç bir şekilde başladıkları bilinmektedir. Hastalıklar olduğunda antibiyotik özelliğinin çok fazla olmasından ötürü tüketilmesi gerektiği birçok insanın aklında olması gerekmektedir. Ameliyat olan hastaların daha kolay bir şekilde iyileşmesi için de kullanılmakta olduğunu burada belirtmek isteriz.

Düşme ya da yaralanma gibi bir sorununuz varsa o zaman ekinezya bitkisinden oluşturulan yaralar size çok iyi geleceğini asla aklınızdan çıkarmamanız gerekmektedir. Açık yara tedavisinde uygulandığında yarayı daha hızlı iyileştireceği gibi aynı zamanda da bu yaranın iltihaplanmasını da önleyeceğini asla aklınızdan çıkarmamanız gerekmektedir.

Doğal bir antibiyotik olan Manuka balının yaraları iyileştirdiği bilinmektedir. Ve bu yaraların iltihap a da enfeksiyon kapmasını da engellemektedir. Ayrıca cilde sürüldüğü zaman kırışıklıkların olmasını da engellediği bilinmektedir.