Depresyon Hastalığı

Depresyon Hastalığı

Ruhsal hastalıklar içerisinde olan ve yapılan araştırmalar içerisinde her insanın hayatının bir döneminde depresyon yaşadığı bilinmektedir. Depresyon tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır. Faka bu rahatsızlığın hayatınız boyunca tekrar edebileceğini unutmamanız gerekmektedir. Bir yakınının kaybı, girdiği sınavda başarısız olması, aşık olduğu zaman terk edilmesi, işlerinin kötüye gittiğinden duyulan üzüntü gibi duyguları yaşayanların depresyonda olmadığı sadece depresif duygular yaşadığı belirtilmektedir. Eğer sizin iki haftadan daha uzun bir süre bu duyguları yaşamanız durumunda hastalığınız depresif duygudan çıkarak depresyona girecektir. Depresyon duygularınızın ve yaşam enerjinizin çekilmesine neden olacaktır. Tabi ki tedavisi olan bir rahatsızlıktır. Tedavi edilmediği takdirde, çok ciddi sorunların olmasına neden olacağını da unutmamanız gerekmektedir.



Depresyonun Belirtileri Nelerdir



Birçok hastanın ilk olarak umutsuzluk içerisinde düşüncelere sahip olması nedeniyle görülmektedir Bu umutsuzluk giderek artacak ve büyük bir üzüntü, keder yaşamasını sağlayacaktır. Kişi artık hayatında hiçbir şeyden zevk alamayacak ve kendisini gördüğünde hayatında olduğu insanların dikkat dağınıklığı yaşayacaktır. Daha önceden çok başarılı olduğu işlerde başarısızlıklar kendisini bulacak ve içe kapanık olacaktır. Fiziksel olarak hareketlerinde yavaşlama ve beyin algısında da değişiklik olacaktır. Konuşmaları anlayan ve hızlı cevap verme durumunda çok uzaklaşacaktır. Rahatsızlığı yaşayan kişi tamamen unutkan olacaktır. Çocukları okuldan alma ya da yaptığı yemeği unutma gibi durumlar yaşayacaktır. Yatak içerisinde çıkmak istemeyecek ve sürekli olarak uyumak isteyecek, ağlama krizlerine girecektir.



Depresyon Kimlerde Görülür



Her yaşata insan grubunda, sosyal ve ya ekonomik alanda iyi ve ya kötü durumda olanlarda görülebilmektedir. Hayatın her alanında insanlar yaşayabilmektedir. Depresyona girip tedavi edildikten sonra tekrar bu rahatsızlığı yaşamak mümkün olacaktır. Günümüzde ayakta tedavi edilebilen bir rahatsızlık olmaktadır. Tekrar yaşanabileceğini kişi unutmamalıdır.



Depresyon Tedavisi Nasıl Olur



Günümüzde hastalığın boyutuna göre bir tedavi şekli belirlenmektedir. Ve ayrıca hastanın bu durumları 2. Haftada devam ediyorsa mutlaka doktora gidilmesi gerekmektedir. Doktorun muayene etmesi sonucunda ilaç tedavisine başlanacaktır. Antidepresan ilaçlar veya hastanın durumuna göre hastaneye yatışı yapılabilecektir. En az 6 ay süresi boyunca doktorun belirttiği dozlarda ilaç aksatılmadan kullanılması gerekmektedir.