Birikim ve tasarruf etmenin yolları

Birikim ve tasarruf etmenin yolları

Hayatınızı istediğiniz gibi yaşayın ve değişimlerin her zaman iyi olduğunu fakat her değişim için de sağlam bir motivasyon gerektiğini hatırlayın. Yeni ve temiz bir sayfa var elinizde korkmadan renkleri kullanın ve kendi resminizi kendiniz yapın.Her zaman için bütçenize uygun olarak Kartal escort bayanları gibi sizler de yaşamanız gerektiğini asla unutmamalısınız. Konu para biriktirmek olunca genellikle neredeyse ay sonunu bile zor getiriyorum nasıl biriktirmeyin dersiniz. Elbette kazancınızı istediğiniz gibi harcamak hakkınız ama gerçekten tasarruf etmek niyetindeyseniz bazı teknikleri denemenizde fayda var. Öncelikle evde kullandığınız lüks tüketim malzemesi deline eşyaları yani kozmetik ve eğlence amaçlı yapılan harcamaları kısıtlamakla işe başlayabilirsiniz her şeyden önce kullandığınız markalar önemlidir.



Gerçekten gerekli mi her defasında kullandığınız miktar gerçekten ihtiyacınız olan miktar mı buna dikkat edin. Su ve elektrik kullanımına dikkat ederek ne kadar para tasarrufu yapabileceğinizi bilseniz şaşır olacaksınız. İş yerine götüreceğiniz yemeği evden hazırlayıp dışarıda yememek gerekir.Ve özel aracınız yerine toplu taşımayı kullanmak da ay sonunda küçük çapta bir servet elde etmenize yardım edecektir. Hafta sonu eğlenceleri ya da arkadaşlar ile geçirilen hoş zamanlarda siz siz olun ortak hesabı ödemeyin. Bu gösteriş ya da büyüklük değil bir süre sonra enayilik olur. Hepiniz yetişkin insanlarsınız ve herkes kendi hesabını ödeyebiliyorsa bir toplantıya katılmalıdır. Kıyafet ve ayakkabı alışverişlerinizi sezon ortasında değil de sezon sonunda yaparsanız kozmetik ve sağlık harcamalarını özel günlerden kaynaklanan indirim dönemlerinde yaparsanız.



Ciddi kazançlar elde edeceksiniz elbette sigara gibi kötü alışkanlıkları bırakmak da ciddi kazanlar sağlayacak size. Birkaç ay boyunca küçük küçük ama düzenli meblağlar biriktirerek yaz tatili paranızı bile çıkarabilir. Hatta birkaç yıl tasarruf ederek kendinize bir araba bile alabilirsiniz, tasarruf etmek zor değil yeter ki gelir gider dengenizi iyi ayarlayın yani ayağınızı yorganınıza göre uzatın ve bir şey alırken gerçekten benim için gerekli mi olmasa da olur mu diye düşünün inanın. Kısa zamanda rahatlayacak ve daha huzurlu bir hayat yaşayacaksınız.