Bağlanıyor Muyuz Saplantılı mıyız

Bağlanıyor Muyuz Saplantılı mıyız

Bağlanmak hayatımızın önemli bir parçası, yaşadığımız yere evimize eşyalarımıza hatta belki günlük rutinlerimize bile bağlanıyoruz. Sokakta beslediğimiz kediye her gün selam verdiğimiz durakta karşılaştığımız kişiye öğretmenimizi alış veriş yaptığımız bakkal amcaya bile bağlanıyoruz. Bu bağlamda düşününce aşık olup bağlanmamız kadar normal başka bir şey yok galiba birini sevmek ve o kişiye bağlanmak doğamızda var. Sevdiğimiz bir eşyamızı bile paylaşmak ya da vazgeçmek çok zorken kalbimizi verdiğimiz insandan vazgeçmek ne kadar zor olur düşünün.Elbette bağlanmanızın da farklı şekilleri sağlıklı ve sağlıksız halleri var.



En kötü anlamı ile obsesyon içeren takıntılı bağlanma şekilleri ile sevgiden aşktan kaynaklanan sadakat içeren bağlanma elbette aynı değil, hayatımızın kontrolü gerçekten bizde mi yoksa beynimiz bize aslında oyunlar mı oynuyor bilmemiz. Önemli, birini seviyor ve ona bağlanıyoruz buraya kadar sorun yok. Fakat sonrasında kendimize ve karşımızda ki insan zarar veriyor muyuz önemli olan bu. Şişli escort Bayanları birlikte olduğu erkeğe karşı bazen saplantılı olarak duyguları olacaktır. Bu duyguların bağlılık ile ilgisinin olmadığını bilerek her zaman sizler hayatınızda birlikte olduğunuz insanın tabi ki saplantı olarak sevdiğinizi bilemezsiniz. Ve bu durum sizlere de o insana da tabi ki çok zarar verecek ve yıpranmasına neden olacaktır.Bağlanma şekilleri arasında en tehlikeli olanı obsesif bağlanma şeklidir. Bu tarz insanlar genellikle çocukluk çağında kendilerine belli ederler.



Eşyaların renklerine göre ayrılmasına boylarına ya da şekillerine göre ayrılmasına dikkat eder. Ve yiyecekleri bile tür ve sınıflarına göre sıra ile tüketirler, bu anlamda düşünüldüğü zaman sevgi konusunda takıntılı olmaları da hiç debelenmedik bir sonuç değildir, genellikle takıntılı bağlanma yaşayan insanlar ruhsal anlamda pek de sağlıklı değillerdir. Ve kendilerini etraflarından olan diğer insanlardan daha aşağı ve yetersiz görürler bu nedenle sürekli ter edilme korkusu yaşayacak ve terk edilmemek için bağlandıkları sevgililerini sürekli kontrol altında tutmaya çalışacaklardır. Sağlıklı bir ilişki yaşamları zordur bu nedenle profesyonel yardım almaları tavsiye edilir. Aksi halde çevrelerine veya kendilerine zarar verebilirler.